Kosten

De glaszetter is de aangewezen persoon voor het plaatsen van dubbel glas, echter kan een afbouwbedrijf dit ook doen. In de meeste gevallen is het plaatsen van glas ook een onderdeel van de werkzaamheden van een schildersbedrijf of stucadoor geworden. Bij een dergelijk bedrijf kun je het beste een offerte opvragen voor de installatie van het glas. Ook kan het bedrijf je informeren over de mogelijkheden en de besparingen. Voor een appartement met een raamoppervlak van 15 m2 moet je uitgaan van een bedrag van rond de €1000 euro. In het geval van een vrijstaande woning waarbij je uit kunt gaan van een raamoppervlak van ongeveer 50 m2 zullen de kosten rond de €3000 euro bedragen voor HR+ glas.

Dubbel glas

Dubbel glas is eigenlijk niets anders dan twee lagen glas die in een frame worden geplaatst. De ruimte tussen beide glasplaten wordt helemaal luchtdicht afgesloten. Het ontbreken van lucht tussen de beide lagen glas zorgt voor een isolerende werking van het glas als het in een kozijn is geplaatst. Dit is de meest voorkomende vorm van glasisolatie. Behalve dubbel glas zijn er andere soorten verkrijgbaar. Hoewel de verschillen miniem lijken te zijn, zijn de toepassingen in alle gevallen anders.

Prijs en voorwaarde

Bij triple glas wordt een extra glaslaag toegevoegd aan het dubbel glas. De kracht van deze soort ligt in het feit dat het een optimale isolatie garandeert. Voorwaarde voor het plaatsen van triple glas is wel dat het huis moet zijn voorzien van een goede ventilatie. De super isolerende waarde van triple glas zorgt dat er echt geen lucht meer door het kozijn komt.

Ga ook naar Wat kost een stukadoor?